petak, 23. studenoga 2012.

Hrana za srce


Konzumiranje svježih namirnica pokazalo se dobrim za jačanje imunološkog sustava, ubrzavanje metabolizma, te borbu protiv mnogih bolesti, poput srčanih oboljenja.Povrće ispod posebno je dobro za vaše srce.

-5- Rajčice

-4- Krumpir

-3- Luk, češnjak, poriluk

-2- Blitva

-1- Paprike


7 napitaka koji su odlični za vaše srce

Hrana i piće koji su dobri za srce su suština gotovo svake dijete.Napici dobri za srce su posebno važni. Ostati hidriran je gotovo podjednako važno kao i biti sit. Pića utiču na zdravlje našeg tela. Pa, pogledajmo koji su to napici dobri za naše srce...


1. Voda

Bez trunke kalorija ili masti, voda je najsavršenije i najzdravije piće Takođe u vodi nema hemikalija i omogućava nam 100% hidriranost. Preporučuje se da dnevno popijete 6-8 čaša vode. Ukoliko želite u vodu možete dodati krišku limuna kako biste promenili ukus. Tako ćete takođe uneti i vitamine. Druga alternativa je voda sa ukusima, ali proverite njihov sadržaj pre kupovine kako biste se uverili da nema mnogo veštačkih zaslađivača i šećera.

2. Mleko

Kalcijum je značajan sastojak koji štiti naše kosti i zube. Većina ljudi danas ne unosi dovoljnu količinu kalcijuma, misleći da je dovoljno da dodaju malo mleka u šolju kafe. Mleko sa niskim procentima mlečne masti i sojino mleko su savršen izvor kalcijuma i srce čine zdravim. Oni koji su intolerantni na laktozu mogu probati kozije mleko.

3. Prirodni sokovi

Postoji mnogo skova na kojima piše 100% prirodni. Ali proverite da li u njima ima šećera i zaslađivača i izaberite najzdraviju opciju. Čaša soka na dan je preporučljiva zbog doze vitamina koje u sebi imaju.

4. Čaj

Čajevi pomažu srcu na mnoge načine. Preventivni su za određene vrste srčanih oboljeja. Najnovije studije pokazuju da tri šolje čaja dnevno smanjuju rizik od srčanog udara za 11%.

5. Kafa

Sama kafa, bez puno šećera, zaslađivača, krema ili mleka dobra je za vaše srce.

6. Alkohol

Alkohol može biti visokokaloričan poput vina i piva. Ukoliko želite alkoholno piće sa manje kalorija probajte vodku ili džin tonik.

7. Energetska pića

Doduše ne treba preterivati jer sadrže mnogo šećera i kafeina. Ovi sastojci su kombinovani tako da ubrzaju rad vašeg srca. Imajte to na umu.
  

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.